Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézeskalács koszorú
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg méz
15 dkg vaj
30 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
kakaópor
Az írókához:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összeolvasztjuk a mézet a vajjal, majd hozzákeverjük a tojásokat, a porcukrot, a fűszerkeveréket, a sütőport, majd a végén a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Ha szeretnénk barna tésztát is, akkor felezzük el a masszát, és az egyikbe keverjünk annyi kakaóport, hogy szép színe legyen. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap (de akár később, eláll egy hétig is a tészta) lisztezett deszkán kinyújtjuk, és fantáziánkra bízva kiszaggatjuk, majd kisütjük (180 fokon) a kívánt formákat.
Készítsünk egy alapot, amihez ha szorosan hozzáillesztünk kisebb alakzatokat, ezek sütés folyamán összesülnek. A külön kisütött formákat később díszítés alatt írókával rögzíthetjük az alaphoz, és aszerint díszítjük.
Az írókához a fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel díszítjük a mézeskalácsot.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi menű
Karácsonyi ünnepi vacsora