Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hálaadás szeretet és ünnep klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hálaadás szeretet és ünnep klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kovács Istvánné Mária Magdolna indította 16 éve
ezt a finom sütit minden évben megcsinálom. A fára is szoktunk tenni. Haközben összetörik meg lehet enni.
* Mogyorós habkarikák
(karácsonyfa sütemény)
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.
Hozzászólások eddig: 8
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Újévi szerencsemalacok
(kb. 8 darab)
Hozzávalók:
Kelt tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet porcukor
1 teáskanál só
1 tojás (közepes méretű)
150 ml tejföl
100 ml tej
Töltelékhez:
1 kis fej hagyma
100 g sonka
100 g gomba (Champignon)
1 csokor petrezselyem
100 ml tejföl
Ezenkívül:
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Kevés szegfűszeg
Kevés egész bors
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Előkészítés:
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk.
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő.
A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacok fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az orrot.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült malacokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
*
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Szerencse batyu
(kb. 24 darab)
Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
125 g lágy vaj margarin
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál víz
Ezenkívül:
Kis papírcsíkok jókívánságokkal
Csokoládé dekorációk
Előkészítés:
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 36 x 24 cm lappá nyújtjuk. A tésztából 6 x 6 cm négyzeteket vágunk, vízzel kicsit megkenjük. Majd a tészta négyzet közepére egy-egy összehajtott papírcsíkot teszünk. A négyzet három sarkát a középpontig behajtjuk, majd a batyukat a tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A süteményt a csokoládé dekorációkkal díszítjük.
Tipp:
Csokoládé dekorációt magunk is készíthetünk, ha 100 g étcsokoládét apróra törünk, gőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd kisméretű kiszúróformákba kevés csokoládét öntünk, vagy a csokoládét tortadíszítőbe töltjük, és sütőpapírral tetszés szerinti motívumokat rajzolunk. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.
*
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Zebra sütemény (karácsonyra is megsüthető):
Hozzávalók: 3 db tojás, 15 evőkanál liszt, 15 evőkanál cukor, 3 doboz tejföl(175grammos),3 mokkáskanál szódabikarbóna, 1,5 evőkanál kakaópor,5 evőkanál darált dió, 5 evőkanál darált mák, 2 csomag vaniliás pudingpor, 0,5 liter tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 citrom leve és reszelt héja.
Elkészítés: A tojást és cukrot habosra keverjük,hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, a 3 tejfölt, majd jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk:az első részbe a kakaóport, a második részbe a diót, a harmadik részbe a mákot tesszük. Külön-külön kisütjük a 3 tésztát közepes méretű tepsiben.
***Krém: A pudingporokat a tejben megfőzzük. A vajat a porcukorral. a citrom levével és reszelt héjával
ízesítve habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A lapokat megkenjük a krémmel, tetejére csokimázt készítünk.
*** Csokimáz: 5 evőkanál porcukrot, 3 evőkanál forróvizet 2 evőkanál kakaót és 5 dkg vajat gőz fölött
felolvasztunk.
Paulovics Ilona üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Néhány recept ígéretem szerint:
* Ánizs kenyér.*
28 dkg cukor, 8 tojássárgája, habosra keverjük, adunk hozzá 8 tojás habját, 24 dkg lisztet, 1 kávéskanál tört ánizst. Kikent, lisztezett (keskeny-magas) tepsiben sütjük.
Borzas Kata habcsók.
3 tojás fehérjét, 21 dkg cukrot, fél kanál ecetet gőzön jó keményre verünk, belehintünk 10 dkg darabos diót. Levéve a tűzről, vajazott pléhre kiskanállal apró halmokat rakunk, amelyeket lassú tűznél megszárítunk.
* Diós korongok. *
21 dkg liszt, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája, jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, és abból ötforintos nagyságú korongokat szúrunk ki, kikent tepsire rakjuk.
Töltelék: 2 tojásfehérjéből 12 dkg cukorral kemény habot verünk, belekeverünk 15 dkg darált diót, ebből kis halmokat rakunk a korongok tetejére úgy, hogy az alaptésztából karima maradjon. A töltelék közepére lisztes ujjal kis mélyedést készítünk, és abba eper-, vagy meggy-lekvárpettyeket teszünk.
Világosra sütjük. Nagyon mutatós sütemény.
Keksz tekercs.
15 dkg kekszet megdarálunk, és 15 dkg darált dióval összekeverjük, majd 15 dkg porcukorral, 1 evőkanál rummal, 3 evőkanál feketekávéval összegyúrjuk. Kristálycukorral vagy keksz morzsával meghintett zsírpapíron téglalap alakúra nyújtjuk.
Töltelék: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál rummal jól kikavarjuk. A kinyújtott lapra rákenjük a tölteléket, feltekerjük, hűvös helyen tartjuk tálalásig.
Püspökkenyér.
25 dkg cukor, 6 tojássárgája, 1/2 órát keverjük, hozzá adunk 5 dkg mazsolát, 5 dkg vágott mandulát, 5 dkg szárított citrom- vagy narancs héját, 20 dkg lisztet, 6 tojás habját. Kikent, lisztezett formában sütjük.
Estike.
4 egész tojást 25 dkg cukorral habosra keverünk, kanalanként 25 dkg lisztet keverünk hozzá, és kikent lisztezett tepsibe halmokat rakunk, ezt este csináljuk, és másnap reggel 180 C fokon kisütjük.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Bartus Krisztina üzente 15 éve
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Ez nagyon finom
* Mézes golyócskák
Ötven darab dió belét megdarálva egy citrom héját lereszelve, fél narancs levét, 3 evőkanál mézet, egy kávéskanál fahéjat és egy evőkanál rumot kavarjunk össze, tegyük a tűzhelyre, és folytonos kavarás mellett főzzük 20-30 percig. Ekkor vegyük le és hagyjuk hűlni. Ha már kihűlt, formáljunk belőle golyókat és hengergessük meg reszelt csokoládéban.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás